Τι είναι το Social Media Management;

To Social Media Management ή αλλιώς η διαχείριση των κοινωνικών δικτύων μιας επιχείρησης είναι ένας από τους νέους τρόπους marketing να βρίσκουμε νέους πελάτες και να κρατάμε σταθερή επαφή με αυτούς. Δεν είναι μόνο να δημοσιεύει υλικό στα προφιλ – είναι η ενασχόληση με το κοινό σας και η αναζήτηση ευκαιριών ανάπτυξης της προβολής της επιχείρησής σας.

Με λίγα λόγια, Social Media Management είναι η διαχείριση των λογαριασμών κοινωνικών δικτύων (του facebook, του instagram, κ.λπ.) από επαγγελματίες.

Είναι μια νέα τεχνική marketing που επιτρέπει την πιο στενή σχέση σας με τους πελάτες (ακόλουθους).

Που χρησιμοποιείται;

Το κοινό μαθαίνει νέα μας, λαμβάνει ειδικές προσφορές και υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ μας, μια άμεση επικοινωνία. Χρησιμοποιείται λοιπόν για να δώσει μια “ουσία” στο νομικό πρόσωπο, που είναι η επιχείρησή μας, δηλαδή να της προσάψει μια προσωπικότητα πίσω από το όνομά της, ειδικό λεξιλόγιο και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να ταιριάζει με τον ιδανικό μας πελάτη.

π.χ.

  • Μια εταιρία συμβουλευτικής οικονομικής θα έχει ανάλογη διαχείριση και αυστηρή σοβαρότητα, καθώς και εκλεπτυσμένο λεξιλόγιο.
  • Σε αντιστοιχία, ένας λογαριασμός για μοντέρνα καφετέρια θα έχει λεξιλόγιο καθημερινό και πιο “χαλαρή” προσωπικότητα που να εναρμονίζεται με το νεότερης ηλικίας κοινό και πελατολόγιο της.
  • Τέλος, μια παιδική κατασκήνωση θα έχει λιτό και χαρούμενο λεξιλόγιο και αντίστοιχης ηλικίας περιεχόμενο.
Social Media Management

Πώς το κάνουμε;

Γνωρίζοντας τη στρατηγική marketing που θα ακολουθήσουμε, βγάζουμε μια γενική ιδέα για το υλικό που ανεβάζουμε και την προωθούμε στο γραφίστα. Εκείνος την υλοποιεί και την προωθεί για αξιολόγηση από το διαφημιστή και εσάς. Ιδανικά, προχωράμε δημιουργώντας το κείμενο. Όταν είμαστε έτοιμοι, προγραμματίζουμε τη δημοσίευση του υλικού. Το τελικό στάδιο έρχεται αμέσς μετά τον προγραμματισμό και μέχρι τη δημοσίευση όπου επαναξιολογούμε και τελειοποιούμε.

Από πού παίρνουμε το υλικό;

Ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε λογαριασμού social media, το υλικό προέρχεται από:

  1. Υλοποίηση πρωτότυπης ιδέας
  2. Φωτογράφο που παρέχουμε
  3. Δικές σας φωτογραφίες / βίντεο που βγάζετε υπό δική μας υπόδειξη και παρακολούθηση
  4. Παλιό σας υλικό
  5. Ιστοσελίδες παροχής ανάλογου υλικού

Κανένα υλικό δε δημοσιοποιείται στα social media χωρίς την προσθήκη του γραφίστα μας, Αυλωνίτη Γεώργιου.

Εργαλεία που χρησιμοποιούμε και σας γλυτώνουν περισσότερα από 400€ το μήνα!

Δε χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες αναλύοντας το καθένα, μπορούμε να σας δείξουμε ένα αντίστοιχο άρθρο με μερικά από τα εργαλεία μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας αν θέλετε να διπλασιάσετε ΤΩΡΑ το κοινό σας – και τις πωλήσεις σας!